Project Description

På denne skiva spiller jeg trompet, flygelhorn, banjo, baryton, klarinett, fløyte og didjeridoo,

Hvordan oppleves det når forfedrene låner stemmen din, og joiker ut sin hjertens mening? Hvordan kjennes det å høre lyden av en liten datters første skritt på snøen?  Hvordan er det å svømme i månens strøm?

Med disse og andre inspirasjoner inviterer Adjagas inn til sin egen verden. Deres nye album Mánu Rávdnji – som betyr månestrøm – er ute til glitrende kritikker.

 

Mánu Rávdnji – Adjágas 2007

Adjagas:Mánu Rávdnji [tittelspor 2009 – Trust Me]

Debuten i 2005 ga oss en viktig pekepinn. Det er imidlertid nå de virkelig blomstrer. – Aftenposten5

Formfullendt, eksportklar musikkmagi – Dagbladet 5

Stemmene skinner, joiken er uangripelig meningsmettet og helheten borger for kvalitet fra ende til annen. – Dagsavisen 5

En helt unik duo som bør få en anselig mengde lyttere, spesielt i en tid der alle snakker om The Shrine, kongolesisk soukous og popmusikk fra Kambodsja. Man må ikke glemme å titte nordover også! – Natt og Dag 5

Anelse mystisk, ganske jordnær og veldig poetisk…Adjagas har gitt ut en sterk oppfølger – Kulturnytt, NRK

Medrivende joik – Bergens Tidene 5

Den virkelige månestrømmen har helt tydelig påvirket de mange stemningene på plata, for ikke snakke om Láwra Somby og Sara Marielle Gaup sin joikikalske og musikalske dynamikk.  Det har gitt Mánu Rávdnji en røffere nerve enn på den forrige utgivelsen. Og produsent Andreas Mjøs sin vare og kloke sensitivitet sammen med Håkon Gebhardts (ex Motorpsycho) herlige og ville galskap har loset prosjektet frem.

– I de lyse joikene ville vi få frem en annen intimitet ved å joike veldig svakt og lyst. Men på f.eks Ih goh gåarkahforandret stemmen seg underveis i opptaket til å bli en gammel person ingen av oss hadde møtt før, aller minst jeg. Det bare skjedde. Tror ikke det hadde kommet hvis vi ikke hadde vært i den settingen vi var i, på hytta langt fra sivilisasjonen, forteller Lawra Somby.

Adjagas:Ih Goh Gåarkah [Album Mánu Rávdnji 2009 – Trust Me] Mellom spillejobber og turneer ble albumet spilt inn i forskjellige hytter.  B.l.a Fredros i Sverige, Hansnes i Troms, Sirbma i Finnmark og på Hvaler. I tillegg har Andreas Mjøs gjort opptak hjemme hos musikerne og i sitt studio i Oslo, mens Gebhardt har  spilt inn i Trondheim. Samtidig byttet Adjagas band i 2006 og reiste mye rundt i verden og konserterte blant annet i England, Irland, Tyskland, Spania, Mexico, Usa og Taiwan. Underveis har Sara Marielle født to barn. Derfor har det tatt fire år.

Det nye bandet med Lawra og Sara i front, er:
Espen Elverum Jacobsen – gitar
Åsmund Wilther Eriksson – bass
Petter Marius Gundersen – Trompet/Banjo
Aleksander Kostopoulos – Trommer

Det var en svært begeistret kritikerstand i bade norsk og internasjonal presse som tok i mot det selvtitulerte albumet (Trust Me, 2005) hvor vi for første gang kunne utforske Láwra Somby og Sara Marielle Gaup sine joikikalske og musikalske verden. Nå er Adjagas endelig klare for å gi ut sitt andre felles barn, Manu Rávdnji.

 

Kjøp plata her