The Phantoms ble dannet i 1996 som et syvmannsband, men ble utvidet til et åttemannsband i 2004 da Atle Hammer kom med på trompet. Han har gått av med pensjon og er nå erstattet av Petter Marius Gundersen. Bandet består ellers av Sef Saxofoyn på tenor saksofon, Don Pedro på trombone, King Scruffy på vokal, Atom Junior på trommer, Lille Erik på bass, Stegan på gitar og Dr. Martini på orgel. Bandet har gjennomgått noen få forandringer i årenes løp, men grunnstammen er den samme som originalbesetningen fra 1996. The Phantoms har 4 utgivelser på samvittigheten. En singel (1996), et minialbum (1999), en CD (2006), «Phantom Physics» (CD/LP) (2011) og den siste Their Legendary 4th. I tillegg har The Phantoms vært med på diverse samleplater både i Skandinavia og globalt. 

The Phantoms er:
King Scruffy: vocals
Petter Marius «PM» Gundersen: trumpet, flygelhorn, harmony vocals
Don Pedro: trombone
Sef SaxoFoyn: tenor saxofon, harmony vocals
Lille-Erik: bass
Stegan: guitar, harmony vocals
Atom Jr.: drums & percussion
Brage: trombone
Dr. “Dry” Martini: keyboards, harmony vocals