Project Description

Albumet vant Spellemannsprisen i 2011.

På denne skiva spiller jeg trompet og flygelhorn.

På denne skiva spiller jeg trompet og flygelhorn.
Electric byr enkelt oppsummert på energisk, spennende og utfordrende blues. Musikken er svingende og groovy (sjekk for eksempel åpningssporet «Derailed» og førstesinglen «Your Love»), med flotte «Stay A While» som hederlig balladeavbrudd. Samspillet med trommisbror Henrik Maarud, bassist Egil Stemkens, pianist Simen Aanerud og saksofonist Bendik Brænne er upåklagelig, og av resultatet høres det ut som innspillingen i Maarud-brødrenes eget Snaxville Studio var en usedvanlig trivelig affære. Electric ble anmeldt til terningkast 5 i Dagbladet.

Etter et album og en EP med det bredbente, psykedeliske rockebandet The Grand, er gitarist og vokalist Amund Maarud tilbake hos sin første og største musikalske kjærlighet: bluesen. Electric er soloalbum nummer tre fra den unge veteranen som debuterte med kritikerroste Ripped, Stripped And Southern Fried i 2003, og disse 10 låtene markerer noe av et stilskifte for 30-åringen. Lydbildet er mer rocka enn før, samtidig som linjene definitivt kan trekkes til forbildet Buddy Guy – og der Maarud tidligere ble omtalt som sjangerens mest lovende norske talent, stiller han nå i samme liga som kollegaene Vidar Busk og Kid Andersen.

 

Electric – Amund Maarud

«Uten sånne musikere ville bluesen vært så kjedelig som mange vil ha det til at den er. Det kan vi ikke ha noe av.»

Øyvind Rønning, Dagbladet.

Terningkast 5

Dette er både blues eller rock, det er egenkomponert med høy standard og utført med kjærlighet. Og ikke minst – ei knallskive!

Stein Østbø, VG.

Terninkast 5

Kjøp plata her